Hovinarri


Bloggaajana toimii vuosimallia -93 oleva proviisoriopiskelija Kuopiosta, joka tottelee nimeä Sanni. Farmaseutiksi valmistuin keväällä 2017 ja tällä hetkellä työskentelen opintojen ohella laboratorioteknikkona radiofarmasian laboratoriossa. Taustalta löytyy lisäksi media-assistentin koulutus sekä vuosi kuva-artesaanin opintoja.

MINÄ JA KOIRAT 

Koiraharrastukseni alkoi vuonna 2002, jolloin sain ensimmäisen oman koirani - Kössin. Rotuna päädyimme beagleen, sillä isäni halusi itselleen metsätyskaverin, mutta kuitenkin rodun oli sovittava perhekoiraksi. Liekö tähän tarkoitukseen beaglea parempaa olemassakaan? Minun onnekseni Kössi oli luonteeltaan lupsakka, erittäin mukavuudenhaluinen otus, joka ei sateella lähtenyt ulos tai suostunut menemään umpihankeen, ellei joku tallanut polkua suoraan kuonon eteen. Lienee sanomattakin siis selvää, ettei Kössiä pahemmin jäniksen perässä rämpiminen kiinnostanut.

Aloitin Kössin kanssa toko- ja agilityharrastuksen Liperin kennelkerhossa keväällä 2003. Toko jäi meiltä perusteiden jälkeen, mutta agilitya harrastimme aktiivisesti kahdeksan vuotta, nousten kisoissa kolmanteen luokkaan. Vuonna 2006 meille tuli jälleen beagle. Hippu oli alusta alkaen isäni koira, mutta se ei estänyt meitä käymästä mätsäreissä, joissa Hippu on hurmannut kaikki esiintymisellään. Virallisiin näytelmiin oli jo tuolloin kova hinku, mutta koska Hippu ei ulkonäöllisesti ole mikään kaunis rotunsa edustaja, tyydyimme kiertämään järkevämmän hintaisissa mätsäreissä.


Koirien parissa on tullut muutenkin touhuttua, sillä toimin 4H Dogsitterinä vuosina 2005-2012 ja olen käynyt paljon erilaisissa koiratapahtumissa milloin turistina, milloin avustavana kätenä. Kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2007, mutta ikäni ei vielä tuolloin riittänyt omaan kennelnimeen, joten se jäi hakematta. Kurssin kävin uudelleen kymmenen vuotta myöhemmin ja nyt tarkoitus on jatkaa kasvatustyötä yhteistyössä isäni kanssa. Hukkapätkän kennelnimen alle on syntynyt tähän mennessä neljä pentuetta, joista toisesta kotiin jäi narttupentu Lilli.

Olin varma etten pysty koskaan enää, ottamaan beaglea yksikertaisesti siksi koska se ei ole Kössi. Kössin ikääntyessä uuden harrastuskaverin ja sohvanvaltaajan paikka oli kuitenkin täytettävä. Corgi oli rotuna kiehtonut jo pitkään, mutta ei ollut mikään itsestäänselvä valinta. Avomieheni perheen corgineidin Kikin hurmattua minut viimein päätin, että sellainen meille myös seuraavaksi tulee. Frodo onkin lunastanut kaikki odotukset, mitä koiralta olen toivonut - niin kotona kuin harrastuskentillä!

Vaikka vannoin, ettei Kössin jälkeen tähän taloon tule enää koskaan beaglea (eikä varsinkaan kolmiväristä), Frodon luonteen helppous sai kaipamaan hieman säpinää elämään. Ja näin Rango the kolmivärinen beagle muutti Frodon kaveriksi kesällä 2017. Ja on kyllä juuri niin beagle kun vain olla voi... Ikuinen haaveilu lyhytkarvaisesta pyreneittenpaimenkoirasta tai kelpiestä jatkuu edelleen, mutta toistaiseksi näillä rotuvalinnoilla mennään.

MUUT HARRASTUKSET

Valokuvausta olen harrastanut vuodesta 2008, jolloin sain ensimmäisen digijärjestelmäkameran, Nikon d40:n. Rungon "päivitin" syksyllä 2014 Nikon d3200:an. Vaikka se halpa aloittelijan järkkärirunko onkin, löytyy siitä kuitenkin enemmän kaipaamiani tarkennuspisteitä ja isompi kenno. Krooninen ajanpuute vaivaa tätä nykyä ja kameraan tuleekin tartuttua melko harvoin.


Kalustoon kuuluu rungon lisäksi:
Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro HSM
Nikkor AF-S DX VR 55-200mm f/4-5.6G  IF-ED
Nikkor AF-S DX VR 18–55mm f/3.5–5.6G
Nikkor AF-S 50mm f/1.8G
Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G
Nissin i40 lisäsalama
(Nikon Speedlight SB-400 lisäsalama)

Valokuvauksen lisäksi piirtelen ja maalailen silloin tällöin. Ajanpuute vaivaa tässäkin, mutta kaikenlaista pientä askartelua (kuten kalenterin tuunausta) ehtii aina tehdä. Jos ei muuta ehdi, niin ainakin askartelu- ja taidetarvikkeita tulee hamstrattua enemmän kuin laki sallii. Geokätköilen myös enemmän tai vähemmän aktiivisesti koirien kanssa.

1 kommentti: